Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Cinkkel, magnéziummal és gyömbérrel is növelhető a tesztoszt
  2023-12-04 23:11:41, hétfő
 
  Cinkkel, magnéziummal és gyömbérrel is növelhető a tesztoszteronszint

Általánosan elmondható, hogy minél fiatalabb valaki - természetesen itt most a férfiakra gondolunk -, annál magasabb tesztoszteronszinttel rendelkezik. A kor előrehaladtával azonban jelentősen lecsökken ennek a hormonnak a szintje. Ugyanúgy, mint a hölgyek esetében, a férfiaknál is az a tendencia, hogy minél alacsonyabb ennek a hormonnak a szintje, annál nagyobb az esélye a különféle betegségek kialakulásának. Azonban a tesztoszteronszintet lehet növelni, és vannak olyan táplálékok, amelyek csökkenthetik ennek a hormonnak a szintjét.

Először is nézzük meg, melyek azok a táplálékok, amelyek csökkentik a tesztoszteronhormon szintjét.

Amennyiben elegendő tesztoszteron van egy férfi szervezetében, úgy megfelelő szintű energiával fog rendelkezni. Ha nem szenved hiányt ebben a hormonban, akkor az alvás minőségével és mennyiségével, illetve a csontsűrűséggel sem lesznek gondok. A megfelelő mennyiségű tesztoszteron az izomtömeget sem befolyásolja.

A tesztoszteronhormon csökkenését sok minden előidézheti. Ilyen például az alacsony D-vitamin-szint, a krónikus stressz, egyes gyógyszerek, az inaktív életmód, az elhízás és az egészségtelen táplálkozás.

Nagyon sok olyan táplálék létezik, amelyek fogyasztása szintén oka lehet az alacsony tesztoszteronszintnek. A tesztoszteron szintjére negatív hatással van a cukor, a finomított liszt és az abból készült kenyér, illetve péksütemények, de az alkohol is negatívan hat erre a hormonra, pontosabban annak mennyiségére.

Mivel növelhető ennek a hormonnak a szintje? A magnéziumtartalmú táplálékokkal mindenképpen. A magnézium az alvásra is pozitív hatást gyakorol, ami megint csak növeli a tesztoszteronszintet. Magnéziumban gazdag táplálékok: banán, tökmag, napraforgómag, zöld leveles zöldségek.

A tesztoszteronszint növelésére a cinkben gazdag táplálékok is alkalmasak, hiszen ez az ásványi anyag a hormontermelésben játszik központi szerepet. A cink gazdag forrásai közé sorolhatjuk a gombát, a tojást, a csicseriborsót, a kesudiót.

A gyömbér is fokozza a tesztoszterontermelést, hiszen hatással van a hormontermelésre. Mindemellett szabályozza a vércukorszintet és csökkenti az oxidatív stressz mértékét is.

Az összetett szénhidrátoknak is nagy szerepük van ennek a hormonnak a növelésében, szabályozásában. Ebbe a kategóriába tartozik például az édesburgonya, a hüvelyesek, a csicseriborsó, a bab, a zab, a quinoa és a barna rizs.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: hormontermelésre, szénhidrátoknak, csontsűrűséggel, szabályozásában, előrehaladtával, vércukorszintet, kialakulásának, csicseriborsót, tesztoszteron, egészségtelen, mennyiségével, táplálékokkal, szervezetében, péksütemények, csökkenthetik, napraforgómag, csicseriborsó, természetesen, édesburgonya, befolyásolja, magnéziummal, magnéziumban, mindemellett, mindenképpen, mennyiségére, izomtömeget, általánosan, szabályozza, rendelkezni, növelésében, pontosabban, gyógyszerek, táplálkozás, csökkenését, alacsonyabb, sorolhatjuk, férfiakra gondolunk, hölgyek esetében, különféle betegségek, férfi szervezetében, alvás minőségével, megfelelő mennyiségű, alacsony D-vitamin-szint, krónikus stressz, inaktív életmód, egészségtelen táplálkozás, tesztoszteron szintjére, finomított liszt, abból készült, magnéziumtartalmú táplálékokkal, cinkben gazdag, ásványi anyag,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Reggel van  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Szép estét kedves látogatóimna...  Leonardo da Vinci gondolata  Reggel van  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alázat  Mi lenne ha  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Éretlen vers  Bertolt Brecht -től idézet  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Szép álmokat!  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szép estét kedves látogatóimna...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Reggel van  A televizió nem a kultúrát kép...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Reménység és erő Krisztustól e...  Png fotel  Albert Einstein gondolata  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Adakozás  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A Megváltó szolgálatában  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Akarat  képre írva  Facebookon kaptam Annuska bar...  Bounty krémes  Nagyi telefonál  Zilahy Lajos gondolata  képre írva  Egy hatékony szolga  Nagyi telefonál  A Megváltó szolgálatában  Makszim Gorkij gondolata  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Alázat  Alázat  Illyés Gyula - Milyen hamar.  A Megváltó szolgálatában  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Hogy lehet megtartani  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Hogy lehet megtartani  Szívem  Png férfi  Png kutya  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Png kislány  Alázat  Adakozás  Mai harmónia kártyám  Reménység és erő Krisztustól e...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  s immár én is felragyogva, ért...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png ház 
Bejegyzés Címkék
férfiakra gondolunk, hölgyek esetében, különféle betegségek, férfi szervezetében, alvás minőségével, megfelelő mennyiségű, alacsony D-vitamin-szint, krónikus stressz, inaktív életmód, egészségtelen táplálkozás, tesztoszteron szintjére, finomított liszt, abból készült, magnéziumtartalmú táplálékokkal, cinkben gazdag, ásványi anyag, hormontermelésben játszik, cink gazdag, oxidatív stressz, összetett szénhidrátoknak, kategóriába tartozik, barna rizs, hormontermelésre, szénhidrátoknak, csontsűrűséggel, szabályozásában, előrehaladtával, vércukorszintet, kialakulásának, csicseriborsót, tesztoszteron, egészségtelen, mennyiségével, táplálékokkal, szervezetében, péksütemények, csökkenthetik, napraforgómag, csicseriborsó, természetesen, édesburgonya, befolyásolja, magnéziummal, magnéziumban, mindemellett, mindenképpen, mennyiségére, izomtömeget, általánosan, szabályozza, rendelkezni, növelésében, pontosabban, gyógyszerek, táplálkozás, csökkenését, alacsonyabb, sorolhatjuk, rendelkezik, minőségével, fogyasztása, előidézheti, kategóriába, mennyiségű, energiával, csökkentik, táplálékok, elmondható, amennyiben, növelésére, finomított, jelentősen, gyömbérrel, férfiaknál, alkalmasak, hüvelyesek, betegségek, növelhető, lecsökken, hormonnak, összetett, megfelelő, fiatalabb, csökkenti, magnézium, különféle, negatívan, zöldségek, férfiakra, gondolunk, tendencia, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3550
  • e Hét: 28441
  • e Hónap: 59927
  • e Év: 264628
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.